missie

De magie van de stip op de horizon

Wij bieden mensen en organisaties de ruimte en de veiligheid om op zoek te gaan naar hun innerlijke kompas, zodat ze bewuste keuzes kunnen gaan maken waar ze achter staan. Onze werkwijze leidt tot verrassende en creatieve richtingen en duurzame oplossingen.

De rode draad in onze begeleiding is: hoe stap je uit de ratrace en hoe kom je in de flow?

Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Ook al lijkt je situatie nog zo complex. Maak gerust vrijblijvend een afspraak om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.  

Loopbaancoaching - om je eigen pad uit te stippelen

Na mijn schaatsperiode raakte ik verstrikt in de val van een druk bestaan. Ik wilde alles en maakte geen keuze. Daardoor bood de dag te weinig uren en was er geen ruimte meer voor ontspanning en beweging. Mijn lichaam gaf wel waarschuwingen, maar ik had geen tijd om ernaar te luisteren. Tot ik me realiseerde dat het anders moest. (Ard Schenk, oud-wereldkampioen en Olympisch kampioen schaatsen)

Stress

De stress neemt in onze westerse maatschappij steeds meer toe. We zitten in een soort rad, dat we steeds harder laten draaien. We doen het zelf, als persoon, als organisatie en als maatschappij. De vraag is: hoe doorbreken we dit patroon?

Weer in balans door rust en ontspanning

Rust en ontspanning is voor veel mensen steeds moeilijker te vinden. Toch voel je je vele malen beter als je daar wel toe in staat bent. Bovendien bereik je meer in minder tijd. Zeker als je het voor elkaar krijgt om een heldere koers voor jezelf uit te stippelen, je stip op de horizon. Met die twee facetten krijg je steeds meer grip op je leven. Doordat je weet waar je naar toe werkt, je plan of je droom, ga je keuzes maken.

Tot rust komen is een hele uitdaging in ons hectische leven, maar wij weten uit ervaring dat het mogelijk is.

Wanneer loop je risico op een burn-out?

Mensen die zich sterk betrokken voelen bij hun werk steken er soms buitensporig veel energie in, waardoor ze een groot risico lopen op een burn-out. Met een burn-out voel je je leeg en ‘opgebrand’. Wij zien vaak dat mensen toch door blijven gaan, omdat het werk op nummer één staat en ze moeilijk nee kunnen zeggen. Ook perfectionisme speelt meestal een grote rol.

Als het lijntje knapt.....

De ervaring om ineens zo’n groot gebrek aan energie, concentratie en zingeving te ervaren is emotioneel heftig en schokkend. Voor collega’s is het ook vaak moeilijk te bevatten, vooral omdat ze dezelfde persoon meestal kennen als energiek, opgewekt en actief.
 
Het risico van doorgaan terwijl het eigenlijk niet meer gaat, is dat het ‘lijntje knapt’. Opeens lukt het niet meer. Je wilt wel, maar er komt niets uit je handen. Je kunt gewoon niet meer. Je lichaam geeft aan dat het niet meer gaat.

Herken je deze signalen?

Als je deze signalen herkent is het belangrijk om er aandacht aan te besteden. Voorkomen is beter dan genezen. Ook als je veel stress hebt en daar iets aan wilt doen, ben je welkom om erover te komen praten. 

Bel 026 - 351 26 61 of mail naar info@stipopdehorizon.nl. We helpen je graag verder.