missie

De magie van de stip op de horizon

Wij bieden mensen en organisaties de ruimte en de veiligheid om op zoek te gaan naar hun innerlijke kompas, zodat ze bewuste keuzes kunnen gaan maken waar ze achter staan. Onze werkwijze leidt tot verrassende en creatieve richtingen en duurzame oplossingen.

De rode draad in onze begeleiding is: hoe stap je uit de ratrace en hoe kom je in de flow?

Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Ook al lijkt je situatie nog zo complex. Maak gerust vrijblijvend een afspraak om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.  

Herma Wichman

Coach en procesbegeleider voor mensen die ervan dromen om in zichzelf te geloven en een maatschappelijke bijdrage te leveren vanuit flow en enthousiasme

Een stukje geschiedenis

En dat is letterlijk: ik heb de lerarenopleiding geschiedenis gevolgd. Geschiedenis studeren heeft mij geholpen om de wereld een beetje beter te begrijpen. Het was voor mij een mooie basis om ervaring op te gaan doen bij organisaties in de profit- en non-profitsector. Ik werkte onder meer als in- en externe communicatieadviseur in allerlei sectoren, van een bezoekerscentrum tot ICT, grafische sector en audiovisuele branche en uiteindelijk in het onderwijs. Na die ervaring kreeg ik het gevoel dat ik er rijp voor was om mijn jarenlange droom te verwezenlijken: een eigen bedrijf. Na een jarenlange ontdekkingstocht wist ik het: mijn ogen gaan stralen als ik mensen kan coachen. Ik volgde meerdere coachingsopleidingen. In 2004 was het zover: ik startte met Stip op de horizon coaching.

Ook voor mij was het vallen en opstaan

Ik weet nog precies hoe het ging toen ik startte. Het gaf mij het gevoel van “Uit het koor, in de spotlights”. Want ja, alls ZZP-er moet je het toch echt allemaal zelf doen. Ik kan je verzekeren dat dit met veel vallen en opstaan gepaard ging. In moeilijke tijden bleef ik toch altijd voor de volle 100% achter mijn keuze staan. Waarom? Omdat ik mijn bijdrage waardevol vind en omdat ik er energie van krijg en ik word er blij van. Dat heeft bij mij tot de conclusie geleid dat je bergen kunt verzetten als je de vonk in jezelf hebt gevonden. 

Mijn passie

Zo werd het voor mij in de loop van de jaren steeds duidelijker wat mijn passie is. Ik help mensen graag bij het ontdekken van hun droom. Als je eenmaal weet weet wat je stip op de horizon is, heb je een doel. Dan kun je het piekeren loslaten. Je gaat aan de slag met vragen als: hoe krijg ik het voor elkaar? Je hebt opeens veel meer energie. Je ziet het voor je. Je weet waar je graag een bijdrage aan wilt leveren. En als dat steeds beter lukt, ben je echt blij. Voor mij gaat het erom, dat we samen toewerken naar het vinden van de vonk: waar gaan je ogen van stralen, hoe kan je leven een gouden randje krijgen?

Mijn werkwijze

Ik stimuleer je graag om uitdagende doelen te stellen, boven jezelf uit te stijgen en je doelen daadwerkelijk te realiseren. Dat geldt zowel voor jou als individu, als team of als organisatie.

Je kunt rekenen op de ondersteuning die je nodig hebt om keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Je krijgt de tools om moeilijkheden te overwinnen. Je ontwikkelt een strategie. En je ontwikkelt veerkracht en zelfvertrouwen. 

De nieuwste ontwikkeling: een online test om je droombaan te ontdekken

Ik geniet ervan om nieuwe dingen te ontwikkelen. De meest recente ontwikkeling is de online beroepskeuzetest MijnLoopbaanPlan. Een test die mensen helpt bij hun loopbaankeuzes, ook als je droomt van een loopbaanswitch . 

MijnLoopbaanPlan bestaat uit open vragen. Je kunt in je eigen tempo antwoord geven op de vragen. Aan het eind heb je een helder inzicht in hoe jij een waardevolle bijdrage kunt leveren die je energie geeft en waar je blij van wordt. Dat overzicht krijg je in de vorm van een boom, die je hierboven ziet. 

 

Wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen?
Bel 026-351 26 61 of mail naar herma@stipopdehorizon.nl
Je bent van harte welkom!