missie

De magie van de stip op de horizon

Wij bieden mensen en organisaties de ruimte en de veiligheid om op zoek te gaan naar hun innerlijke kompas, zodat ze bewuste keuzes kunnen gaan maken waar ze achter staan. Onze werkwijze leidt tot verrassende en creatieve richtingen en duurzame oplossingen.

De rode draad in onze begeleiding is: hoe stap je uit de ratrace en hoe kom je in de flow?

Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Ook al lijkt je situatie nog zo complex. Maak gerust vrijblijvend een afspraak om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.  

Een reis naar de Stip op de horizon, een persoonlijk verhaal

Edith Schuur vertelt hieronder haar persoonlijke verhaal over haar reis naar de stip op de horizon. Edith werkt in het onderwijs en wil naast haar baan graag Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand worden. 

Ik start mijn autootje en begin aan mijn reis naar de stip. Langzaam kom ik op gang en voor ik er erg in heb, kom ik de eerste hobbel in de weg tegen. Oeps, angst en onzekerheid vormen een obstakel. Hoe los ik dit op? Een hulpmiddel is het volgen van een training voor presenteren en spreken in het openbaar. Om dit traject te kunnen volgen, onderbreek ik mijn reis (de coaching) tijdelijk. Tijdens deze cursus blijkt dat ik nog wel wat heb te overwinnen in het spreken en presenteren, maar tegelijkertijd wordt het al wel snel duidelijk dat het maken van een presentatie mij een enorme kick geeft. De tijd volpraten met een onderwerp vind ik ontzettend leuk en als de toehoorders mij dan van een applaus voorzien met de mededeling dat het een zeer gewaagde en creatieve presentatie is, geeft me dat weer meer zelfvertrouwen. Een mooi moment om mijn reis voort te zetten.

Onderweg beland ik in een dorpje waar ik iemand tegenkom die mij wegwijs maakt in de wereld rondom BABS. Ik neem rustig even de tijd om mijn mogelijkheden te bekijken. De conclusie is duidelijk: wie vindt het nou niet leuk om mensen te begeleiden naar hun huwelijksbootje? Na een korte onderbreking hervat ik de reis.

Maar kennelijk heeft mijn reis nog meer ontdekkingen voor me in petto. Ik word staande gehouden door een leidinggevende op mijn werk. Zij heeft de indruk dat het wel tijd voor mij is om wat projecten op te pakken en daagt mij uit om hiermee aan de slag te gaan. Is dit alweer een onderbreking of maakt het onderdeel uit van mijn reis? Ik besluit het te doen. De projecten vormen een enorme uitdaging en ik merk dat ik hierdoor groei en sterker word, want ik neem initiatieven, stippel een pad uit en het lukt me om nieuwe dingen op te zetten en mensen mee te krijgen in dezelfde richting. Voldaan pak ik de weg naar de stip weer op.

Deze trip wordt steeds leuker en het lijkt erop dat de weg naar de stip misschien wel net zo leuk is als de aankomst. Aangekomen bij een cruciale kruising, vraag ik me dan ook af of ik rechtdoor moet gaan en de directe weg naar de stip zal volgen of me laten verleiden om deze afslag te nemen. De verleiding om af te slaan is erg groot.  Als een magneet word ik ernaar toe getrokken.

Al mijn herinneringen, gevoelens en hersenspinsels vang ik samen in een gedichtenbundel genaamd GLINSTERING. Het maken van dit boekje is de zoveelste overwinning op mezelf.            

Ik vervolg mijn reis. Mijn stip op de horizon blijft nog steeds in zicht. Hoe de weg ernaar toe zal verlopen, is nog onduidelijk. Maar, één ding weet ik zeker en dat is dat de reis naar mijn stip op de horizon mij al heel ver heeft gebracht.

Edith Schuur