missie

De magie van de stip op de horizon

Wij bieden mensen en organisaties de ruimte en de veiligheid om op zoek te gaan naar hun innerlijke kompas, zodat ze bewuste keuzes kunnen gaan maken waar ze achter staan. Onze werkwijze leidt tot verrassende en creatieve richtingen en duurzame oplossingen.

De rode draad in onze begeleiding is: hoe stap je uit de ratrace en hoe kom je in de flow?

Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Ook al lijkt je situatie nog zo complex. Maak gerust vrijblijvend een afspraak om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.  

Loopbaancoaching - om je eigen pad uit te stippelen

Daar waar je struikelt, ligt je schat. (Joseph Campbell)

Niet het einde, maar een nieuw begin

Wie voor outplacement in aanmerking komt heeft vaak een onprettige werkervaring achter de rug. Een arbeidsconflict, een reorganisatie, ontslag wegens overtolligheid. In een outplacementtraject krijg je de gelegenheid om daar overheen te komen. Je woede, vertwijfeling en verdriet over het verlies van je baan zijn belangrijk om te verwerken. Daarna kun je gaan werken aan een nieuw toekomstperspectief.

Heroriëntatie op de arbeidsmarkt

Outplacement wordt door een werkgever vaak aangeboden in geval van:
•    een onoplosbaar arbeidsconflict
•    reorganisatie
•    vastlopen in je werk

Ieder outplacementtraject is uniek

Ieder outplacementtraject is uniek, afgestemd op de eigen situatie. Er zijn een aantal fasen die voor ieder traject gelden:

 • ontdekken van talenten, ambitie en gewenste situatie:  wat wil ik en wat kan ik goed?
 • analyseren van de ontstane situatie
 • verwerking
 • herstel van zelfvertrouwen
 • belemmeringen helder krijgen en oplossen
 • zelfanalyse van persoonlijkheid, opleiding, werkervaring en kernkwaliteiten: wie ben ik en wat zijn mijn sterke en zwakke punten?
  cv maken / aanpassen
 • gebruik maken van social media
 • themanetwerken
 • de markt verkennen
 • sollicitatietraining
 • de markt benaderen, waarbij u gebruik kunt maken van ons uitgebreide netwerk
 • een nieuwe plek op de arbeidsmarkt

Een succesvol outplacementtraject is gebaseerd op vertrouwen

Omdat vertrouwen zo belangrijk is voor het slagen van het traject vindt er eerst een uitgebreide intake plaats. In deze intake bepalen beide partijen of er voldoende vertrouwen is om het traject te starten. Zo ja, dan wordt er een offerte gemaakt, met een inschatting van de looptijd van het traject.

Resultaat

Een effectieve arbeidsmarktbenadering staat bij ons hoog in het vaandel. In 95% van de trajecten vinden onze kandidaten daadwerkelijk een nieuwe duurzame plek op de arbeidsmarkt.

REVIEWS

Yvonne Koning en Mireille Hanselman, Kadmos Kolsloot

Kadmos Kolsloot b.v. bemiddelt in tijdelijke en vaste functies bij gemeenten en woningcorporaties. Daarnaast bieden wij een aantal andere diensten aan waaronder outplacement. Outplacementtrajecten verzorgen wij niet zelf. Wij hebben Herma Wichman bereid gevonden deze voor ons uit te voeren.
Wij hebben Herma leren kennen als een prettig communicerende, toegankelijke en warme vrouw. Ze is ongedwongen en informeel in haar benadering van mensen en heeft een oprechte belangstelling in mensen. Mensen voelen zich gezien en gehoord door Herma en dat leidt tot een positieve inzet van de kandidaten om hun blik weer op de toekomst te richten. Herma is bijzonder sterk in het visualiseren van die toekomst, is doelgericht in de gesprekken en weet zo een goed en snel resultaat te boeken met haar kandidaten. Voor de toekomst hopen wij nog vaak een beroep te mogen doen op de expertise van Herma voor het begeleiden van onze kandidaten in hun zoektocht naar een andere baan.

Juan Garcia, facilitair management en advies wonen-welzijn-zorg, Heiloo

Na het verlies van mijn baan heb ik op advies van mijn werkgever woningcorporatie Elan Wonen een outplacementtraject doorlopen bij Herma Wichman. Herma heeft mij in intensieve gesprekken geholpen met het beantwoorden van mijn vraag op welke wijze en in welke sector ik weer een baan zou kunnen vinden. Een baan die bij mij past, waar m.a.w. mijn hart ligt. Hiervoor stelt zij zorgvuldig kritische vragen, is zij oprecht belangstellend, betrokken bij de voortgang van je zoektocht en creëert zij een veilige coachomgeving.  Dit opgeteld, maakt dat ik volledig mijzelf kon zijn en me kwetsbaar durfde op te stellen, ook in sollicitatiegesprekken. In gesprek met Herma ontstaat het gevoel dat zij werkelijk de tijd voor je neemt en je de aandacht geeft (lees ook: de steun) die je nodig hebt op dat moment. Herma is er ook als je haar tussendoor belt of mailt en zij in de gelegenheid is je te woord te staan. Haar adviezen, zowel praktisch als op een wat hoger abstractieniveau (gevoel, betekenis, verwachtingen) kon ik direct in mijn sollicitatie- en netwerkgesprekken toepassen. Ik heb Herma leren kennen als een bijzonder professioneel en fijn mens, die vrij snel in staat is te doorgronden wie je bent en wat je wilt. In de gesprekken ontstaat een goede samenwerkingsrelatie waar je op kunt bouwen, één waar je wat aan hebt! Mijn brief en CV en presentatie vooraf maken dat ik 7 van de 10 keer succesvol wordt uitgenodigd voor een gesprek. Ik kan Herma Wichman ten zeerste aanbevelen.

Wil je graag meer informatie?
Bel 026 - 351 26 61 of mail naar info@stipopdehorizon.nl