missie

De magie van de stip op de horizon

Wij bieden mensen en organisaties de ruimte en de veiligheid om op zoek te gaan naar hun innerlijke kompas, zodat ze bewuste keuzes kunnen gaan maken waar ze achter staan. Onze werkwijze leidt tot verrassende en creatieve richtingen en duurzame oplossingen.

De rode draad in onze begeleiding is: hoe stap je uit de ratrace en hoe kom je in de flow?

Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Ook al lijkt je situatie nog zo complex. Maak gerust vrijblijvend een afspraak om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.  

Inspiratie voor persoonlijke ontwikkeling

Alleen met je hart kun je goed zien. Het wezenlijke is onzichtbaar voor het oog (uit De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupery)

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Ivan Joseph, head coach of the Varsity Soccer team at Ryerson University, vertelt in deze TEDx-video hoe je meer zelfvertrouwen krijgt.

Hoe krijg je voldoende tijd om te doen wat je wilt doen?

Stephen Covey heeft in zijn boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap een doeltreffende manier aangereikt om bewust met je tijd om te gaan en je doelen te bereiken.

Hoe creëer je innerlijke rust?

Hoe je innerlijke rust kunt creëren lees je hier. Herma Wichman heeft onderzocht hoe je stap-voor-stap je gedachten tot rust kunt brengen en je minder gespannen kunt voelen over een bepaalde situatie. 

Stephen Covey, big and small rocks

Deze video zal je verrassen met een heel andere kijk op het stellen van prioriteiten.

Hoe kan stress je vriend worden?

Kelly McGonigal, psychologe aan Stanford University in de VS, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress. Uit dat onderzoek is gebleken dat stress ons moed kan geven en de veerkracht om dingen te doen die we heel spannend vinden. Voorwaarde is wel dat we stress anders gaan beleven. Deze toespraakvan haar is een aanrader, want het kan je helpen om anders met stress om te gaan.

What if money was no object?

Inspirerende video van de inmiddels overleden Alan Watts. Do you do it or does it do you?

Wie heeft de regie: je hart of je hoofd?

Kijk op deze tekening wat het verschil is.

Transformatie

Het aloude verhaal van de vlinder, door Hubrien Meijaard

The Power of Words

Laat je verwonderen

Joseph Oubelkas: 1637 dagen onschuldig in Marokkaanse gevangenis

Joseph Oubelkas begon eind 2004, op 24-jarige leeftijd, aan een zakenreis naar Marokko. Hij werd zonder bewijs veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet had gedaan. Joseph ontving duizenden brieven en kaarten van vrienden, kennissen en onbekenden en onvoorwaardelijke steun van zijn moeder. ‘Mijn kind, je laat een spoor achter van moed, levensvreugde, onschuld en goedheid…’ Kijk hier naar zijn verhaal. 

Durf te vragen

Bekijk de videoBrein in uitvoering

Niki Korteweg. Lees meer

Op zoek naar plezier in je werk?

Ben je op zoek naar wat voor werk bij je past? Wil je graag meer motivatie, zelfvertrouwen en plezier in je werk? In de online tool MijnLoopbaanPlan ontdek waar je warm voor loopt, zodat je in sollicitatie- en netwerkgesprekken helder kunt verwoorden waar je voor staat en waar je voor gaat.

Op zoek naar inspiratie voor je eigen ontwikkeling?
Bel 026 - 351 26 61 of mail naar info@stipopdehorizon.nl