missie

De magie van de stip op de horizon

Wij bieden mensen en organisaties de ruimte en de veiligheid om op zoek te gaan naar hun innerlijke kompas, zodat ze bewuste keuzes kunnen gaan maken waar ze achter staan. Onze werkwijze leidt tot verrassende en creatieve richtingen en duurzame oplossingen.

De rode draad in onze begeleiding is: hoe stap je uit de ratrace en hoe kom je in de flow?

Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Ook al lijkt je situatie nog zo complex. Maak gerust vrijblijvend een afspraak om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.  

Ziekteverzuim, preventie en re-integratie

Na mijn schaatsperiode raakte ik verstrikt in de val van een druk bestaan. Ik wilde alles en maakte geen keuze. Daardoor bood de dag te weinig uren en was er geen ruimte meer voor ontspanning en beweging. Mijn lichaam gaf wel waarschuwingen, maar ik had geen tijd om ernaar te luisteren. Tot ik me realiseerde dat het anders moest. (Ard Schenk, oud-wereldkampioen en Olympisch kampioen schaatsen)

Ziek, wat nu?

Je dacht dat je het wel zou redden, maar er komt nu toch een moment dat het niet meer lukt. De spanning is opgelopen en je komt er niet meer uit. Of je voelt dat het mis dreigt te gaan. Tijd om op je werk aan de bel te trekken en te kijken wat ervoor nodig is om je weer goed te voelen. Vaak komt dan de suggestie van coaching. 

Coaching bij het re-integreren

Het kan ook zijn, dat je al bent uitgevallen. Dan komt er een periode om onder begeleiding te herstellen en stap voor stap weer aan het werk te gaan. Coaching helpt je om te ontdekken wat er mis is gegaan en hoe je herhaling kunt voorkomen. We kijken samen hoe je een nieuwe start kunt maken. Je gaat ontdekken wat je talenten zijn, waar je blij van wordt en waar je energie van krijgt. 

Wat houdt coaching in?

In een coachingstraject gaan we kijken wat er is gebeurd. Door welke omstandigheden ben je ziek geworden? En wat is ervoor nodig om je weer goed te voelen? Hoe krijg je weer grip op de situatie? We gaan eerst kijken wat er is gebeurd, wat je daaraan kunt doen of bespreken op je werk. We gaan ook kijken wat je zelf anders kunt doen om eenzelfde situatie te voorkomen. En wat ervoor nodig is om terug te keren. Of misschien wil je op een andere plek of in een andere functie gaan werken. Dat betekent dat we gaan kijken wat jouw stip op de horizon wordt. Met een stip op de horizon kom je uit het piekeren en krijg je iets om naar toe te werken. Je kunt altijd onze ondersteuning krijgen bij gesprekken met leidinggevenden of HR-adviseurs.

 

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?
Bel 026 - 351 26 61 of mail naar info@stipopdehorizon.nl