missie

De magie van de stip op de horizon

Wij bieden mensen en organisaties de ruimte en de veiligheid om op zoek te gaan naar hun innerlijke kompas, zodat ze bewuste keuzes kunnen gaan maken waar ze achter staan. Onze werkwijze leidt tot verrassende en creatieve richtingen en duurzame oplossingen.

De rode draad in onze begeleiding is: hoe stap je uit de ratrace en hoe kom je in de flow?

Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Ook al lijkt je situatie nog zo complex. Maak gerust vrijblijvend een afspraak om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.  

Life coaching

Waarom zou je binnen je comfortzone blijven als er daarbuiten zoveel te beleven valt? (Loesje)

Samen op zoek naar jouw stip op de horizon

Wat zou er veranderen als je zelf steeds meer aan het roer gaat staan van jouw leven? Om zelf de regie te hebben? Om te weten waar je voor staat en waar je voor gaat?

Een belangrijk handvat hierbij zijn twee vragen:

  • waar word je blij van?
  • waar krijg je energie van?

In jezelf (leren) geloven

Life coaching is erop gericht om te ontdekken wat de bedoeling is van je huidige levensfase. Waar droom je van? Wat wil je graag betekenen voor jezelf en voor je omgeving? 

Belemmeringen in kaart brengen

Je krijgt ook inzicht in wat je belemmert en in wat je nodig hebt om je doel te bereiken.

Creatief denken en dromen is de weg om te komen waar je wilt zijn en dat is waar we jou bij helpen!

We maken samen een stappenplan, op weg naar jouw droom.

Een innerlijke reis

Life coaching kun je zien als een ontdekkingstocht, een boeiende en inspirerende reis, waarbij je jezelf steeds beter leert begrijpen en zelf de regie gaat voeren. Je vertrouwen en zelfvertrouwen zullen toenemen, zodat je de stappen ook echt gaat zetten en je droom stap voor stap werkelijkheid wordt. 

REVIEW

Kees Hogenhout, storyteller, werkdomein: alles wat met beeld, taal en/of geluid te maken heeft

Met veel wijsheid en humor …
voelde ik mij de afgelopen periode liefdevol meegenomen -gespiegeld- , teruggekomen op mijn eigen reis, waarvan de stip geheel uit het zicht leek verdwenen, schijnbaar voorgoed. Hoe heb ik het achteraf gezien zo ver kunnen laten komen?

Pas eerst dan, wanneer je na een reeks van uitnodigende gesprekken steeds meer jezelf hoort spreken blijkt alles eigenlijk ‘onderliggend’ misschien al behoorlijk klip en klaar. Dit inzicht leek voor de aanvang van deze sprankelende sessies welhaast ondenkbaar. Mijn coach Herma Wichman wist mij eenvoudigweg telkens opnieuw met precies de welgekozen woorden en toon uit de spreekwoordelijke tent te lokken, waarop ik kon spiegelen op mijn eigen beweringen, beweegreden, of mate van verstarring (!) Het daaropvolgende door haar ‘net even’ doorvragen ging op dezelfde vanzelfsprekende en aansprekende wijze!

Wat gebeurt er ongemerkt? Tijdens de altijd levendige gesprekken met Herma laat je jezelf namelijk eindelijk ten eerste weer de nodige lucht toe! Bij aanvang dien je wellicht ook letterlijk naar extra zuurstof te happen, want je ‘moet’ nog veel kwijt. Maar, wanneer je weer de speelruimte ziet en voelt -en je durft weer ergens voor te gaan- openen zich ‘bijna’ als vanzelf nieuwe voorheen ongekende perspectieven. Mocht het dan ietwat gaan duizelen vanwege alle zich aandienende mogelijkheden dan blijft ook de vloer in haar aangenaam verlichte bedrijfsruimte niet langer ‘onbenut’ vanwege de verrassende vraag om simpelweg juist even te gaan staan …

De beslissing die ik uiteindelijk dankzij haar manier van coachen heb kunnen nemen was achteraf gezien precies de bevrijding die ik nodig had … Nu, in alle rust terugkijkend lijkt de afwikkeling in tijd zich in een volledig natuurlijke volgorde af te hebben gespeeld; eerst heel je je schip, daarna pak je ook weer het roer!

Voor altijd (en beyond) dankbaar …

Benieuwd naar wat life coaching voor jou kan betekenen?
Bel 026 - 351 26 61 of mail naar info@stipopdehorizon.nl