missie

De magie van de stip op de horizon

Wij bieden mensen en organisaties de ruimte en de veiligheid om op zoek te gaan naar hun innerlijke kompas, zodat ze bewuste keuzes kunnen gaan maken waar ze achter staan. Onze werkwijze leidt tot verrassende en creatieve richtingen en duurzame oplossingen.

De rode draad in onze begeleiding is: hoe stap je uit de ratrace en hoe kom je in de flow?

Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Ook al lijkt je situatie nog zo complex. Maak gerust vrijblijvend een afspraak om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.  

Inspiratie voor onderwijsontwikkeling

Even stilstaan, een hele vooruitgang.

Vanwege onze uitgebreide ervaring in het onderwijs hebben we hebben we speciaal voor mensen die in het onderwijs werken een pagina waarin je nieuwe inspiratie kunt opdoen.  

Stop de rat race

Hoe kun je meer rust inbouwen en tegelijkertijd meer bereiken? Herma Wichman biedt je samen Sandra Wiechers inspiratie in deze blog

Studiekeuze

Jongeren in het VO krijgen deze vraag vaak van ouders en school. Het is een vraag waar ze het knap benauwd van kunnen krijgen. Hoe kun je jongeren dan wel helpen in hun keuzeproces? Lees het artikel van Herma Wichman in Inzicht, het magazine van de Nederlandse Vereniging voor NLP.

Wat heeft onze maatschappij nodig van het onderwijs?

In deze inspirerende video laat Ken Robinson ons zien welke intelligentie en creativiteit we nodig hebben om een brug te bouwen naar de toekomst en wat dat van het onderwijs vraagt.

De benodigde kanteling in het onderwijs

Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde, vertelt over zijn visie op de benodigde kanteling in het onderwijs. Video

Opdrachtgevers aan het woord

Hans Crum, plaatsvervangend rector van het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum, vertelt over hoe hij coaching inzet op zijn school. 

Imagination Quotiënt als aanvulling op het IQ

The Imagination Quotiënt is belangrijk om je te ontwikkelen, want het stimuleert de creativiteit en het dromen over de eigen mogelijkheden in het leven. De kerntalenten en de passie krijgen de ruimte en worden op die manier serieus genomen. Lees meer >>

Preventieve coaching loont

Medewerkers ervaren na preventieve coaching minder problemen in de werk/privé balans en raken minder vermoeid. Hun arbeidstevredenheid neemt toe en de kans op burn-out vermindert. Dat concludeert onderzoeker Duijts, epidemioloog van de Universiteit van Maastricht. Lees meer

Groeiende werkstress kost miljoenen

Een artikel uit 2004. Stress is eerder meer dan minder gewordenLees meer

 

Roept deze inspiratie vragen of ideeën op? Bel 026 - 351 26 61 of mail naar info@stipopdehorizon.nl