Inspiratie voor persoonlijke ontwikkeling

Alleen met je hart kun je goed zien. Het wezenlijke is onzichtbaar voor het oog (uit De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupery)

 

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?
Ivan Joseph, head coach of the Varsity Soccer team at Ryerson University, vertelt in deze TEDx-video hoe je meer zelfvertrouwen krijgt.


Hoe krijg je voldoende tijd om te doen wat je wilt doen?
Stephen Covey heeft in zijn boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap een doeltreffende manier aangereikt om bewust met je tijd om te gaan en je doelen te bereiken.

 

Stephen Covey, big and small rocks
Deze video zal je verrassen met een heel andere kijk op het stellen van prioriteiten.

 

Hoe kan stress je vriend worden?

Kelly McGonigal, psychologe aan Stanford University in de VS, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress. Uit dat onderzoek is gebleken dat stress ons moed kan geven en de veerkracht om dingen te doen die we heel spannend vinden. Voorwaarde is wel dat we stress anders gaan beleven. Deze toespraak van haar is een aanrader, want het kan je helpen om anders met stress om te gaan.

 

What if money was no object?
Inspirerende video van de inmiddels overleden Alan Watts. Do you do it or does it do you?

 

Wie heeft de regie: je hart of je hoofd?

Kijk hier wat het verschil is.

 

Transformatie

Het aloude verhaal van de vlinder, door Hubrien Meijaard

 

The Power of Words

Laat je verwonderen

 

We are all meant to shine
Lees hier We are all meant to shine uit de rede die Nelson Mandela sprak bij de aanvang van zijn presidentschap

 

Joseph Oubelkas: 1637 dagen onschuldig in Marokkaanse gevangenis
Joseph Oubelkas begon eind 2004, op 24-jarige leeftijd, aan een zakenreis naar Marokko. Hij werd zonder bewijs veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet had gedaan. Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wees, begonnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. Joseph werd onvoorwaardelijk gesteund door duizenden brieven en kaarten van vrienden, kennissen en onbekenden, maar het belangrijkste: de 400 brieven van zijn moeder. 'Mijn kind, je laat een spoor achter van moed, levensvreugde, onschuld en goedheid...' Kijk hier naar zijn verhaal. 

 

Durf te vragen
Bekijk de video

Innerlijke rust creëren

Hoe je innerlijke rust kunt creëren lees je hier. Er staat stap-voor-stap beschreven hoe je je gedachten tot rust kunt brengen en de spanning rond een bepaalde situatie verminderen. 


Brein in uitvoering
Niki Korteweg. Lees meer

 

Gratis e-cursus NLP-principes

Krijg iedere week een NLP-principe in je mailbox om je persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen. Aangeboden door het IEP. 

 

Informatie over studiekeuze en -toelatingseisen

Op de site van Studiekeuze123 vind je veel informatie over studeren, opleidingen en wettelijke regelingen.

 

Op zoek naar je eigen toekomst?

Myfocustest is speciaal gemaakt voor jongeren die bezig zijn met hun studiekeuze. Open vragen helpen je om jouw keuze te maken. 

 

Voor volwassenen is er de online tool MijnLoopbaanPlan. Wil je meer motivatie, zelfvertrouwen en plezier in je werk? Ontdek waar je warm voor loopt, zodat je in (sollicitatie)gesprekken helder kunt verwoorden waar je voor staat en waar je voor gaat.

 

 

 

Het is onze missie om mensen en organisaties in het onderwijs te ondersteunen bij  
het zo goed mogelijk voorbereiden van jongeren op hun toekomst.

 

If you can dream it, you can do it