De magie van de stip op de horizon

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams (Eleanor Roosevelt)  


Coaching en procesbegeleiding in het onderwijs 

Wij voelen ons met hart en ziel verbonden met mensen die in het onderwijs werken, omdat er vaak een grote passie en betrokkenheid is om leerlingen en studenten verder te helpen.  

 

Een toekomstbeeld: waar werk je naar toe?

Stip op de horizon coaching coacht en begeleidt mensen en organisaties in het onderwijs. Wij noemen focus graag de stip op de horizon. Weten waar je naar toe werkt, geeft duidelijkheid. Dat geldt voor mensen individueel, maar ook voor een team of een school als geheel. Het geeft energie en saamhorigheid als je met elkaar weet wat de bedoeling is en waar de organisatie op een bepaald moment wil staan. Dan ga je gebruik van maken van elkaars sterke punten.

 

Waarom is het zo moeilijk om te weten wat we willen bereiken?

Weten wat je wilt bereiken gaat over onze diepste drijfveren. Die zijn vaak grotendeels onbewust en we kunnen die drijfveren als mensen maar moeilijk onder woorden brengen. Daardoor komen we vaak in een patroon terecht van druk zijn, ons zorgen maken, piekeren en ons overgeleverd voelen. We zijn dan de regie kwijt.

 

Welk patroon kun je doorbreken?

Het patroon dat wij helpen doorbreken is de natuurlijke neiging om:

  • druk bezig te zijn zonder goed te weten wat je wilt bereiken (check het maar eens met de vraag: wat heb ik / hebben we het afgelopen half jaar bereikt?)
  • in een kringetje blijven draaien
  • dingen blijven doen zoals je gewend bent ze te doen

 

Hoe wij daarbij kunnen helpen

Het geeft energie om te weten waar je voor staat, zodat je keuzes kunt maken en prioriteiten stellen. Bij Stip op de horizon coaching hebben we alles in huis om je grip te laten krijgen op je leven, om zelf de regie te nemen en je dromen te realiseren. Een proces dat wij met veel energie begeleiden is het vinden van antwoorden op vragen als: wat wil ik / wat willen wij betekenen voor de omgeving? Wat is de bedoeling?  Wat wil je toevoegen? Wat wordt je toekomstbeeld? Het draait daarbij allemaal om: waar sta je voor en waar ga je voor? En hoe ga je het voor elkaar krijgen?

 

Grenzen verleggen, boven jezelf uitstijgen

Het resultaat van onze begeleiding is dat je helemaal voor je ziet waar je naar toe werkt. Je staat in de startblokken om het te gaan realiseren. Je hebt een strategie en een stappenplan dat je gaat uitvoeren om je plannen te realiseren. Je voelt je trots. Je hebt de drive en de spirit om het voor elkaar te krijgen. Je gaat ervoor, als individu of als team. Je beseft dat het mogelijk is om grenzen te verleggen en boven jezelf uit te stijgen. 

Er zullen ongetwijfeld hordes genomen moeten worden. Ook in die fase helpen wij graag om verder te komen. De scholen met wie we samenwerken weten het al: je kunt gedurende het hele traject op ons rekenen. Bel 026 - 351 26 61 of mail naar info@stipopdehorizon.nl voor meer informatie.

 

De magie van de stip op de horizon

De magie van de stip op de horizon is dat je leert om vanuit een gewenste toekomst te denken. Je gaat focussen op wat je wél wilt in plaats van op wat je niet wilt. Je leert steeds beter om je voor te stellen hoe het is als je je doel bereikt hebt. Daardoor ga je zien wat ervoor nodig is. Zo ontstaat er een stappenplan, dat we samen in kaart brengen. Stap voor stap kom je dichterbij je doel.

Het grote verschil is, dat je uit het piekeren en zorgen maken bent gestapt. Je bent gaan focussen op je doel. Dat is de magie van de stip op de horizon. Je bent van harte welkom om dit te gaan ervaren.  

 

 

Wil je ontdekken wat jouw of jullie magische stip op de horizon is?  

Maak een afspraak om je vraag te bespreken. We denken graag met je mee. 

 

Missie & visie

Het is onze missie om je in staat te stellen een waardevolle bijdrage te leveren, zodat je energie krijgt van je werk en een doel hebt waar je blij van wordt.

 

If you can dream it, you can do it