Welkom bij Stip op de horizon coaching

 

Stip op de horizon coaching is een netwerkorganisatie van coaches en procesbegeleiders en bestaat sinds 2004. We coachen mensen en organisaties bij hun ontdekkingstocht naar hun stip op de horizon.  

 

In onze coaching en procesbegeleiding wordt helder waar je als persoon, als team of als organisatie voor staat en voor gaat. Door dit helder te krijgen kun je keuzes gaan maken, waardoor je met minder energie meer kunt bereiken. 

De leeuwen en beren op de weg brengen we ook in kaart, om ze één voor één om te vormen. Zo worden ideeën, dromen en ambities stap voor stap gerealiseerd. 

 

If you can dream it, you can do it

 

Ons motto is If you can dream it, you can do it. Maar ja, wat is je droom? Het is een hele kunst om te ontdekken wat je droom is. Wij mensen denken vaak veel na over wat we NIET willen. En daardoor blijven we hangen in de situatie waar we zo graag van af willen. Dat is de reden waarom wij zoveel aandacht geven aan het ontdekken van wat je WEL wilt. Zo krijg je helder wat jouw stip op de horizon is als mens, als team of als organisatie. 

  

Uit de ratrace > in de flow

Onze samenleving staat onder druk. De rek gaat er steeds meer uit. Mensen ervaren vaak een hoge werkdruk en organisaties komen structureel tijd tekort om hun ambities waar te maken. Door toenemende werkdruk wordt er steeds meer in de waan van de dag geleefd. Stilstaan bij het maken van keuzes is vaak een uitzondering. Zo ontstaat de ratrace. Wij ervaren in onze begeleiding dagelijks dat je de ratrace kunt doorbreken door een stip op de horizon te kiezen. Je gaat richting bepalen. Wij creëren ruimte om te dromen over welke richting past bij jou als persoon of als organisatie. Waar ben je sterk in, wat wil je toevoegen als waarde aan de samenleving, waar wil je graag trots op zijn? Zo ontstaat er steeds meer beeld, geluid en gevoel bij het eigen kompas. Dit stelt in staat om bewuste keuzes te maken. Geleidelijk wordt de ratrace omgezet in flow. Wij zien hoe blij mensen hiervan worden. Dit proces is waar onze ogen van gaan stralen....

 

In ons logo zie je twee kraanvogels die samen naar hun stip op de horizon vliegen. Kraanvogels hebben hun eigen kompas. Ze weten exact waar ze naar toe vliegen. Het zijn bijzondere trekvogels met het benodigde doorzettingsvermogen om hun doel te bereiken. Voor ons zijn kraanvogels een prachtig voorbeeld van flow. Bovendien staan ze bekend als symbolische brengers van geluk. 

 

De Magie van de Stip op de horizon

Onze coaching en procesbegeleiding staan altijd in het teken van het ontdekken en bereiken van een stip op de horizon.

> Lees meer

Personal coaching & loopbaancoaching

Wil je ontdekken wat jouw stip op de horizon is? Ervaar hoe het is om een inspirerend doel te hebben.   

> Lees meer

Projectleiding & management

Het is vaak moeilijk om een gezamenlijke stip op de horizon te creëren. In onze coaching en training leer je hoe je dit wél voor elkaar kunt krijgen.   

> Lees meer

Coaching bij preventie, herstel & re-integratie

Wordt het je allemaal teveel of ben je uitgevallen doordat omstandigheden je boven het hoofd groeiden? Afhankelijk van je situatie kijken we hoe je je leven weer op de rit kunt krijgen.  

 

> Lees meer

Herma Wichman

          Coach, facilitator en programma manager

 

Een stukje geschiedenis

En dat is letterlijk: ik heb de lerarenopleiding geschiedenis gevolgd. Geschiedenis studeren heeft mij geholpen om de wereld een beetje beter te begrijpen. Het was voor mij een mooie basis om ervaring op te gaan doen bij organisaties in de profit- en non-profitsector. Ik werkte onder meer als in- en externe communicatieadviseur in allerlei sectoren, van een bezoekerscentrum tot ICT, grafische sector en audiovisuele branche en uiteindelijk in het onderwijs. Na die ervaring kreeg ik het gevoel dat ik er rijp voor was om mijn jarenlange droom te verwezenlijken: een eigen bedrijf. Na een jarenlange ontdekkingstocht wist ik het: mijn ogen gaan stralen als ik mensen kan coachen. Ik volgde meerdere coachingsopleidingen. In 2004 was het zover: ik startte met Stip op de horizon coaching.   

 

Ook voor mij was het vallen en opstaan

Ik weet nog precies hoe het ging toen ik startte. Het gaf mij het gevoel van "Uit het koor, in de spotlights". Want ja, alls ZZP-er moet je het toch echt allemaal zelf doen. Ik kan je verzekeren dat dit met veel vallen en opstaan gepaard ging. In moeilijke tijden bleef ik toch altijd voor de volle 100% achter mijn keuze staan. Waarom? Omdat ik mijn bijdrage waardevol vind en omdat ik er energie van krijg en ik word er blij van. Dat heeft bij mij tot de conclusie geleid dat je bergen kunt verzetten als je de vonk in jezelf hebt gevonden. 

Mijn passie

Zo werd het voor mij in de loop van de jaren steeds duidelijker wat mijn passie is. Ik help mensen graag bij het ontdekken van hun droom. Als je eenmaal weet weet wat je stip op de horizon is, heb je een doel. Dan kun je het piekeren loslaten. Je gaat aan de slag met vragen als: hoe krijg ik het voor elkaar? Je hebt opeens veel meer energie. Je ziet het voor je. Je weet waar je graag een bijdrage aan wilt leveren. En als dat steeds beter lukt, ben je echt blij. Voor mij gaat het erom, dat we samen toewerken naar het vinden van de vonk: waar gaan je ogen van stralen, hoe kan je leven een gouden randje krijgen?

  

Mijn werkwijze

Ik stimuleer je graag om uitdagende doelen te stellen, boven jezelf uit te stijgen en je doelen daadwerkelijk te realiseren. Dat geldt zowel voor jou als individu, als team of als organisatie.

Je kunt rekenen op de ondersteuning die je nodig hebt om keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Je krijgt de tools om moeilijkheden te overwinnen. Je ontwikkelt een strategie. En je ontwikkelt veerkracht en zelfvertrouwen. 

 

De nieuwste ontwikkeling: een online coachingsprogramma

Ik geniet ervan om nieuwe dingen te ontwikkelen. De meest recente ontwikkeling is de online coachingstool MijnLoopbaanPlan. Ik ben er trots op en blij mee dat we als team een beroepskeuzetest hebben ontwikkeld die mensen helpt bij hun loopbaankeuzes. 

MijnLoopbaanPlan bestaat uit open vragen. Je kunt in je eigen tempo antwoord geven op de vragen. Aan het eind heb je een helder inzicht in hoe jij een waardevolle bijdrage kunt leveren die je energie geeft en waar je blij van wordt.

  

 

Wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen?  
Bel 026-351 26 61 of mail naar herma@stipopdehorizon.nl 
Je bent van harte welkom!

 

 

De magie van de stip op de horizon

Wij bieden mensen en organisaties de ruimte en de veiligheid om op zoek te gaan naar hun innerlijke kompas, zodat ze bewuste keuzes kunnen gaan maken waar ze achter staan. Onze werkwijze leidt tot verrassende en creatieve richtingen en duurzame oplossingen.

De rode draad in onze begeleiding is: hoe stap je uit de ratrace en hoe kom je in de flow?

Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Ook al lijkt je situatie nog zo complex. Maak gerust vrijblijvend een afspraak om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.  

 

 

If you can dream it, you can do it