Over Proxima

Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal (Albert Einstein)

Netwerkorganisatie: 1 + 1 = 3

Proxima experts in focus en strategie bestaat sinds 2004. Proxima is een netwerkorganisatie van coaches, procesbegeleiders en trainers. Wij inspireren, stimuleren en versterken elkaar, zodat u maximaal profijt heeft van onze inspanningen. Wij spannen ons met hart en ziel in voor de mensen die wij begeleiden. Onze focus ligt daarbij op jongeren en op mensen die werkzaam zijn in het onderwijs.

 

Onze focus

Het is onze intentie om mensen de ruimte te geven om hun dromen te realiseren en hun vleugels uit te slaan. We focussen ons in ons werk op jongeren en op mensen die in het onderwijs werkzaam zijn. 

 

Onze aandachtsgebieden:

* we coachen mensen die werkzaam zijn in de onderwijssector bij het ontdekken en bereiken van hun stip op de horizon

* we ontwikkelen in co-creatie met scholen programma's voor jongeren die hen helpen hun vleugels uit te slaan

 

De naam Proxima

In het Latijn betekent proxima 'dichtbij'. Proxima is de ster die het dichtst bij de zon staat. Sterren fonkelen en schitteren. Wij helpen mensen en organisaties graag om te schitteren. Vandaar de ster in ons beeldmerk, die tevens symbool staat voor de stip op de horizon.

De naam Proxima verwijst ook naar 'proximity' dat in het Engels nabijheid betekent. Zo staan wij in de nabijheid van onze opdrachtgevers en cliënten, om samen te werken aan trajecten die gericht zijn op het ontdekken en realiseren van ieders stip op de horizon.

 

Proxima bestaat sinds 2004

Proxima is in 2004 opgericht door Herma Wichman. Het begon met personal coaching. Daar kwam al snel procesbegeleiding bij. De eerste jaren lag de focus op organisaties in de non-profitsector. Na verloop van tijd kwam de focus uitsluitend op de onderwijssector te liggen, vanuit pure passie. En dat is nog steeds zo. Van harte welkom bij Proxima!

 

 

 

Het is onze missie om mensen en organisaties in het onderwijs te ondersteunen bij  
het zo goed mogelijk voorbereiden van jongeren op hun toekomst.

 

If you can dream it, you can do it