Inspiratie voor onderwijsontwikkeling

De zin van het leven is de zin in het leven (Sofie van der Straaten)


Wat heeft onze maatschappij nodig van het onderwijs?
In deze inspirerende video laat Ken Robinson ons zien welke intelligentie en creativiteit we nodig hebben om een brug te bouwen naar de toekomst en wat dat van het onderwijs vraagt.

 

De benodigde kanteling in het onderwijs

Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde, vertelt over zijn visie op de benodigde kanteling in het onderwijs. Video

 

Opdrachtgevers aan het woord
Hans Crum, plaatsvervangend rector van het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum, vertelt over hoe hij coaching inzet op zijn school. 

 

Het einde van de manager

Klassiek leidinggeven vanuit een managementlaag leidt tot stroperige besluitvorming, procedures en overhead. Er ontstaat steeds meer onrust en paniek in de boardrooms, want het lijkt niet meer te werken. Het kan ook anders. Ons huidige systeem is ontstaan tijdens de industriële revolutie. We zijn nu een kenniseconomie die vraagt om eigen verantwoordelijkheid van alle medewerkers. Maar hoe doe je dat en wat levert het op? Video

 

Imagination Quotiënt als aanvulling op het IQ
The Imagination Quotiënt is belangrijk om je te ontwikkelen, want het stimuleert de creativiteit en het dromen over de eigen mogelijkheden in het leven. De kerntalenten en de passie krijgen de ruimte en worden op die manier serieus genomen. Lees meer >>

Eric van ´t Zelfde van de Superschool in Rotterdam heeft heel eigen ideeën over het onderwijs
In een uitzending van Tegenlicht is te zien hoe directeur Eric van 't Zelfde van OSG Hugo de Groot in Rotterdam bevlogen werkt aan een beter toekomstperspectief voor de kinderen op zijn school.

 

Nog meer inspiratie van Tegenlicht 
Alle uitzendingen van Tegenlicht en een boekenlijst

 

Jan Bommerez over de nieuwe economie - video


Preventieve coaching loont... Lees meer


Groeiende werkstress kost miljoenen... Lees meer

 

Het is onze missie om mensen en organisaties in het onderwijs te ondersteunen bij het zo goed mogelijk voorbereiden van jongeren op hun toekomst.