Herma Wichman

 

 

Herma Wichman

Personal coach en procesbegeleider in het VO, MBO en HBO

 

In 2004 heb ik Proxima opgericht. Vóór die tijd heb ik uitgebreide ervaring opgedaan in zowel in- als externe communicatie, eerst in loondienst en daarna gedetacheerd. Een bedrijf beginnen was voor mij een logische volgende stap. En zo ontstond Proxima, ook vaak Stip op de horizon genoemd. 

 

Mijn werkzaamheden bestaan uit twee onderdelen:

 

  • Ik coach mensen die in het onderwijs werkzaam zijn bij het ontdekken en bereiken van hun stip op de horizon. Ik houd ervan om mensen te laten schitteren. Ik stimuleer mensen om uitdagende doelen te stellen, boven zichzelf uit te stijgen en hun doelen daadwerkelijk te realiseren. Focus, die ik altijd benoem als de stip op de horizon, is daarbij een krachtig hulpmiddel. Met een heldere stip op de horizon heb je voor ogen wat je wilt bereiken. Daardoor kun je makkelijker en doelgerichter keuzes maken en prioriteiten stellen. Je wordt er simpelweg gelukkiger van.

  • Naast de personal coaching begeleid ik scholen bij het upgraden van hun LOB-programma (Loopbaanoriëntatie en -begeleiding). Voor mij staat daarbij bovenaan dat we samen met jongeren programma's ontwikkelen die hen in staat stellen om hun vleugels uit te slaan. 

 

Ik geniet ervan om samen verder te komen. Ruimte te creëren om de gebaande paden te verlaten, out-of-the-box te denken en mensen in zichzelf te leren geloven. Ik geniet ervan als ik zie hoe mensen gaan stralen en trots worden op hun bijdrage.

 

Voor mij gaat het er in het leven om dat je de wereld een beetje mooier achterlaat dan hij was toen je geboren werd. Daarvoor heeft iedereen talenten en drijfveren meegekregen en een schat aan mogelijkheden. Voor mij is het pure passie om die naar boven te halen. 

 

If you can dream it, you can do it