Strategieontwikkeling

Focus is als de kapitein die weet in welke haven hij wil aankomen. Zijn strategie is om die haven via de kortste weg te bereiken. De weg die het minste tijd, geld en inspanning kost.

 

Strategieontwikkeling zien wij als een plan om een doel zo effectief mogelijk te bereiken. Eerst gaan we een stip op de horizon bepalen; dat is de focus. Vervolgens komt de strategie aan de orde. De strategie is het proces om de stip op de horizon zo efficiënt en effectief mogelijk te bereiken. Die strategie delen wij op in een lange en korte termijn.


Omdat wij het net zo belangrijk vinden om een langetermijndoel te hebben als om dat doel te bereiken, besteden we veel aandacht aan de strategie. Als die eenmaal is ontwikkeld, kan de uitvoering beginnen: een planning met een tijdspad en het verdelen van de taken. En dan aan de slag. Stap voor stap op weg naar het doel, dat steeds iets dichterbij komt. Een belangrijk proces om te bewaken. Dat is ook de reden dat we bij complexe opdrachten graag werken met een regiegroep, die bestaat uit mensen van onze kant en van de opdrachtgever. Zo zijn inhoud en proces goed verankerd. Onze ervaring is dat dit een ijzersterke combinatie is die leidt tot het gewenste resultaat.  

 

 

Benieuwd naar wat wij doen?

Maak een afspraak. Je bent van harte welkom!

 

Waar droom jij van?

Ben je op zoek naar een zinvolle focus waar je blij van wordt en energie van krijgt? Probeer je als persoon of als team al heel lang iets voor elkaar te krijgen, maar loop je steeds vast?

Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Maak gerust vrijblijvend een afspraak om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.  

 

 

If you can dream it, you can do it