Nieuws

Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal (Albert Einstein)

 

Online studiekeuzetest nu beschikbaar

De online studiekeuzetool Myfocustest is nu beschikbaar. Myfocustest is voor HAVO-, VWO-leerlingen en MBO-ers die bezig zijn met het kiezen van een studie. Ook voor studenten die van studie willen switchen is Myfocustest een aanrader. Met Myfocustest ontdek je welke studierichting het beste bij jou past.

 

Onze bijdrage aan het boek Het Kantelingsalfabet                                                                                                                      
Lia Hol en Herma Wichman hebben een bijdrage geleverd aan het boek Het Kantelingsalfabet. Het Kantelingsalfabet gaat over de huidige transitie in de maatschappij. Er zijn veel veranderingen op de arbeidsmarkt, in het bedrijfsleven,  in het onderwijs en de zorg. Ook verandert er veel in de wereld van management en leiderschap. Dienend leiderschap vanuit een ondernemende visie wordt steeds belangrijker. In onze maatschappij heeft het Angelsaksische denken een dominante positie verworven en het Rijnlandse model voor een groot deel verdrongen. Een ontwikkeling die steeds meer weerstand oproept, net als het overheersende rendementsdenken.

Op al die terreinen ontstaat steeds meer bewustzijn. Het gevolg is dat er grote veranderingen gaande zijn. Er is aan ruim 90 auteurs gevraagd om in het kader van al deze veranderingen een persoonlijke ervaring op te schrijven die hen geraakt heeft en die tot een koerswijziging heeft geleid in hun eigen leven.

 

Proxima is partner geworden van InVerbinding

InVerbinding zet op vernieuwende wijze mensen, organisaties en de maatschappij in beweging door binnen en buiten organisaties te verbinden. InVerbinding levert daarmee een bijdrage aan de ontwikkeling en groei van individuen en organisaties. 

 

Stelsel van studiefinanciering verandert

Vanaf september 2015 krijgen we te maken met een nieuw systeem voor de studiefinanciering. Meer informatie vindt u hier.


Op de afbeelding hieronder staat hoe het stelsel er vanaf 2015 uitziet:

 

Het is onze missie om mensen en organisaties in het onderwijs te ondersteunen bij het zo goed mogelijk voorbereiden van jongeren op hun toekomst.

 

If you can dream it, you can do it