Loopbaancoaching - om je eigen pad uit te stippelen

De zin van het leven is de zin in het leven (Sofie van der Straaten)


Werk waar je (weer) gelukkig van wordt

Loopbaancoaching ondersteunt je bij het vinden van werk waar je (weer) gelukkig van wordt. Je gaat ontdekken wat je talenten zijn, waar je warm voor loopt, wat je passie is. Zo wordt je doel helder. Vervolgens ga je ontdekken wat ervoor nodig is om je doel te bereiken.


Je doel bereiken

Zodra in het coachingstraject helder is geworden waar je naar toe wilt, stippelen we het pad uit om je doel te bereiken. Vragen die daarbij aan de orde komen, zijn:
•    Wat heb je nodig om het te durven en ook echt te doen?
•    Wat heb je nodig om zelfverzekerd te zijn?
•    Hoe ga je het praktisch aanpakken?


Horizon verbreden

Er kan van alles aan de orde komen in een loopbaantraject. Voorbeelden zijn het onderzoeken en bijstellen van je zelfbeeld en met een frisse blik kijken naar wat je te bieden hebt. Het helpt je om af te wijken van gebaande paden. Je krijgt de ruimte om veel verder te kijken dan je huidige beroep.


Waarom loopbaancoaching?

Als mensen middenin een nieuwe ontwikkeling zitten, ervaren ze alles wat daarmee te maken heeft vaak als complex. Het is  moeilijk om alle verschillende facetten te onderscheiden. Van nature zijn we geneigd om in een dergelijke situatie in een kringetje rond te gaan draaien. Het is dan moeilijk om een helder doel, een heldere stip op de horizon, te bepalen. Coaching helpt je om die stip op de horizon wel helder te krijgen. Als je die stip op de horizon eenmaal ontdekt hebt, sta je in de startblokken om ermee aan de slag te gaan. Als er dan nog belemmeringen zijn om je doel te bereiken, zoals verouderde patronen of overtuigingen, dan helpt je loopbaancoach je om die op te lossen.


Op iedere leeftijd kun je iets nieuws beginnen

We weten uit ervaring dat je in iedere fase van je leven kunt leren en iets nieuws kunt beginnen. Dat geldt ook voor een volgende stap in je loopbaan. Wij begeleiden mensen in iedere fase van hun leven, van 20-plussers tot 60-plussers.


De eerste stap

Als je benieuwd bent of loopbaancoaching iets voor jou kan betekenen, ben je van harte welkom voor een intakegesprek.

Kijk ook eens bij de workshop Op weg naar je droombaan.

 

Lees hier het persoonlijke verslag van een reis naar de stip op de horizon >>

 

The secret of happiness is freedom. And the secret of freedom is courage (Thucydides)

 

Visie & missie

Het is onze missie om mensen en organisaties in het onderwijs te ondersteunen bij  
het zo goed mogelijk voorbereiden van jongeren op hun toekomst.

 

If you can dream it, you can do it